fbpx
arbrim-thaci-team-makerminds

Historia e krijimit dhe zhvillimit të MakerMinds në Kosovë nga Arbrim Thaci

Ne besojmë se duke fuqizuar individët me aftësitë që u nevojiten për të pasur sukses, ne mund të kontribuojmë në rritjen dhe zhvillimin e vendit tonë dhe të krijojmë një të ardhme më të ndritshme për të gjithë.

I rritur jashtë Kosovës, me një pasion të madh për programimin, duke parë kompanitë me të cilat ka punuar dhe duke parë se sa i gjerë ishte tregu evropian dhe global i punës, ideja e krijimit të një kompanie që do t’u jepte mundësinë të gjitha grupmoshave në Kosova, për t’u trajnuar profesionalisht, për të marrë certifikata ndërkombëtare dhe për të pasur mundësi praktike pune në kompanitë ndërkombëtare, për t’u dhënë atyre mundësinë që sa më shpejt t’i bashkohen tregut të programimit.

Ndërsa po futesha më thellë në botën e programimit, unë kuptova se ekzistonte një mundësi e madhe për të krijuar diçka që mund të ndihmonte tregun e vendit tonë. E kisha parë vetë se sa shumë industria e teknologjisë kishte nxitur ekonominë në vendin ku jetoja dhe e dija se me mjetet dhe burimet e duhura, Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia mund të përjetonin një rritje të ngjashme.

Me këtë në mendje,  vendosa të krijojë një platformë që mund të lidhë sipërmarrësit dhe bizneset vendase me programues dhe zhvillues të talentuar nga e gjithë bota. Ne e dinim se kishte shumë individë të talentuar në vendin tonë që po përpiqeshin të gjenin punë dhe besonin se duke u ofruar atyre një platformë për të shfaqur aftësitë e tyre dhe për t’u lidhur me klientët e mundshëm, ata mund të ndihmonin në fillimin e industrisë së teknologjisë në vendin e tyre.

Pavarësisht se isha fillestar në botën e trajnimeve,  kisha  vendosur ta bëja realitet vizionin tim. Ne shpenzuan orë të panumërta duke hulumtuar dhe mësuar rreth gjuhëve dhe kornizave të ndryshme programimi, dhe ngadalë por me siguri filluam të bashkojmë blloqet ndërtuese të platformës tonë.

Nuk ishte e lehtë dhe kishte shumë raste ne ndiheshim të dërrmuar dhe të dekurajuar. Por këmbëngulëm, të ushqyer nga pasioni për teknologjinë dhe dëshira e tyre për të bërë një ndikim pozitiv në vendin tonë.

Përfundimisht, pas muajsh pune dhe përkushtimi të palodhur, platforma ishte gati për t’u nisur. Ne e ndam me padurim me rrjetin tonë dhe shpejt filloi të interesohej si nga bizneset vendase ashtu edhe nga programuesit ndërkombëtarë.

Me kalimin e kohës, platforma u rrit dhe u zhvillua, dhe Arbrimi vazhdoi të derdhte zemrën dhe shpirtin e tij për ta bërë atë sa më mirë që mund të ishte. MakerMinds e dinin se ishin vetëm një pjesë e vogël e një lëvizjeje më të madhe për të sjellë teknologjinë dhe inovacionin në vendin e tyre, por ishin krenarë që po bënin pjesën e tyre.

Dhe kështu, historia e Arbrimit dhe MakerMinds shërben si një kujtesë se pavarësisht se sa të papërvojë apo të pakualifikuar mund të ndihemi, ne të gjithë kemi fuqinë për të bërë një ndikim pozitiv në botën që na rrethon. Me pasion, këmbëngulje dhe gatishmëri për të mësuar, gjithçka është e mundur.

“Si një person që kam lindur në Kosove, ndersa ne moshen 4 vjeqare kam shkuar per te jetuar ne Gjermani me familje per nje te ardhme te mire. Kam pasur gjithmonë një lidhje të thellë me rrënjët e mia dhe një dëshirë për t’u kthyer në atdheun tim. Pasi u rrita në Gjermani, pata fatin të kisha akses në arsim të cilësisë së lartë dhe mundësi karriere që më ndihmuan të kem sukses në industrinë e teknologjisë. ” Arbrim Thaci

Megjithatë, e dija se shumë njerëz në vendin tim nuk kishin të njëjtat mundësi dhe përballeshin me pengesa për të hyrë në arsim dhe trajnim cilësor. Kjo më frymëzoi të vija me idenë e fillimit të një biznesi kursesh programimi në internet që do të ofronte trajnime të arritshme, të përballueshme dhe me cilësi të lartë për njerëzit në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni.

Me këtë vizion në mendje, mblodha një ekip profesionistësh të pasionuar dhe me përvojë në industrinë e teknologjisë dhe arsimit për të më ndihmuar të realizoj këtë ide. Ne punuam pa u lodhur për të zhvilluar një plan biznesi, kurrikulë dhe një platformë online miqësore për përdoruesit që do të ofronte një përvojë mësimore tërheqëse dhe të personalizuar për studentët tanë.

Nuk ishte e lehtë, por puna jonë e palodhur dha rezultat. Sot, biznesi ynë i kurseve të programimit në internet ka ndihmuar mijëra studentë në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni dhe shqipëtarë nga vendet e ndryshme të botës të fitojnë aftësi dhe njohuri praktike që mund t’i zbatojnë në skenarë të botës reale. Ne e kemi parë drejtpërdrejt ndikimin që kurset tona kanë pasur në jetën dhe karrierën e studentëve tanë dhe jemi krenarë që po bëjmë një ndryshim në vendin tonë.

Ndërsa vazhdojmë të rritemi dhe zgjerojmë ofertat tona të kurseve, ne mbetemi të përkushtuar ndaj misionit tonë për të ofruar arsim teknologjik të aksesueshëm dhe me cilësi të lartë për njerëzit në Kosovë. Ne besojmë se duke fuqizuar individët me aftësitë që u nevojiten për të pasur sukses, ne mund të kontribuojmë në rritjen dhe zhvillimin e vendit tonë dhe të krijojmë një të ardhme më të ndritshme për të gjithë.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts